Naturdietin avulla voit seurata kaloreitasi tarkasti. Jos vaihdat kaikki ateriasi Naturdietiin, saat noin 800 kcal päivässä ja paino laskee nopeasti. Jos sen sijaan yhdistät Naturdietin maittavaan ja ravinteikkaaseen ruokaan, tässä joitakin vinkkejä ja hyviä neuvoja!

Syö usein ja mielellään

Syö useita pieniä aterioita päivän aikana, mieluusti joka neljäs tunti, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Jos aterioiden välillä on liian pitkä aika, keho menee säästöliekille ja vähentää energian käyttöä.

Mitä lautasella?

Vanha lautasmalli pätee yhä. Mitenkäs se menikään? Ai niin: Täytä puoli lautasta kasviksilla, neljännes proteiinilla (esim. liha) ja neljännes hiilihydraateilla (esim. peruna, pasta tai riisi). Alle 10 % energiasta tulee rasvasta, joten sen poistaminen kokonaan ei ole hassumpi tapa laihtua! Valitse mielellään pehmeitä rasvoja kovien sijaan: esim. oliivi-, rapsi- tai maapähkinäöljy. Hyviä ja terveellisiä kastikkeita voi tehdä pellavansiemen-, pähkinä- tai seesamiöljystä.

Hedelmät ovat karkkia

No ei nyt sentään, mutta hyvää ja terveellistä kyllä! Hedelmät ja kasvikset sisältävät paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja sekä pitävät olon kylläisenä. Lisää Naturdiet-ateriaan vähän "melkein karkkia"!

Juo enemmän

Vettä siis. Ruokailun yhteydessä juodun nesteen lisäksi pitäisi juoda 1-2 litraa nesteitä päivässä.

Makeaa ja hyvää

On inhimillistä tuntea makeannälkää, mutta koeta rajoittaa määrää ja kaloreita!

Laske BMI-arvosi

Helppo tapa tarkistaa paino on laskea BMI (Body Mass Index) -arvo. Tämä on tavallisin tapa laskea painon ja pituuden välinen suhde: BMI = paino (kg) / pituus (m) / pituus (m) Esim. 81 / 1,70 / 1,70 = 28 BMI 19-25 = normaalipaino. Tavoitteena on pitää paino tässä haarukassa koko elämän ajan.

BMI 26-30 = ylipaino. Mieti pitäisikö painoa pudottaa hieman.

BMI 30 = lihavuus. Painoa pitää pudottaa tai mahdollisuus erinäisiin sairauksiin kasvaa. BMI ei ole tarkka mitta. Jos olet esim. pitkä, luusi raskasrakenteisia tai hyvin lihaksikas, BMI-arvosi voi olla korkea, vaikka et olekaan ylipainoinen. Tämä koskee myös vielä kasvavia. Toinen vinkki on ottaa toinen tavoite, esim. vanhoihin suosikkifarkkuihin mahtuminen, tai vaikkapa mittanauhan käyttäminen, jotta näet muutoksen.