NATURDIET JA 5:2-DIEETTI SOPII HYVIN YHTEEN

Naturdiet sopii hyvin 5:2-metodia käyttäville. Tästä löydät vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin.

Voinko juoda Naturdietiä niiden kahden päivän aikana, jolloin minun tulee paastota vai korvaanko ruuan jotenkin muuten?

Naturdietiä voi hyvin juoda paastopäivinä. Silloin on helppo pitää energian saanti kurissa. Lisäksi saat paljon vitamiineja ja mineraaleja.

Minä kahtena päivänä pitäisi paastota?

Sillä ei ole väliä, kunhan paastopäiviä tulee kaksi viikossa ja ne eivät ole peräkkäin, mikä voi käydä turhan raskaaksi. Päätä mitkä päivät sopivat parhaiten sinulle sen mukaan milloin olet matkalla tai sinulla on kokouksia, jolloin paastossa pysyminen voi olla vaikeampaa.

Voinko harrastaa liikuntaa paastopäivinä ja pitäisikö kalorien määrää sovittaa liikunnan mukaan?

Tämä riippuu henkilöstä ja jokaisen on syytä tunnustella asiaa itse. Joidenkin mielestä paastopäiville sopii paremmin helpompi liikunta, kuten hölkkäys tai kävelyt, kun taas toisilla on enemmän energiaa ja ovat väsyneempiä paaston jälkeisenä päivänä.

Onko olemassa riski, että keho siirtyy nääntymistilaan, jos noudatan 5:2-dieettiä?

Ei, sillä paasto on suhteessa niin lyhyt, ettei se ehdi vaikuttamaan aineenvaihduntaan negatiivisesti.

Jotkut sanovat, että pitäisi syödä viisi päivää putkeen ja paastota kaksi, toiset taas käskevät paastoamaan kaksi päivää viikossa, mutta ei peräkkäisinä päivinä? Mikä on oikein?

Varsinaisesti sillä ei ole väliä minä päivinä paastoat. Moni tosin kokee kahden päivän paaston turhan raskaaksi ja paaston jakaminen kahdelle ei-peräkkäiselle päivälle on yksinkertaisesti helpompaa pidemmällä ajalla. Olemme erilaisia ja oikeaa ja väärää ei ole olemassa. Kokeile!

Pitäisikö paastota enemmän kuin kaksi päivää viikossa?

Jos haluat laihtua, voit paastota useammin kuin yhtenä päivänä viikossa. Se tarkoittaa vain, että kalorien määrä laskee entisestään, mikä on hyväksi painolle. Vitamiinien ja mineraalien saannin takia ei kuitenkaan kannata paastota liian monta päivää pitkän ajan kuluessa. Tämän voi välttää käyttämällä Naturdietin tuotteita, jotka ovat ravinnerikkaita.

Kannattaako syödä paastopäivänä yksi ateria vai jakaa kalorit useampaan pieneen ateriaan?

Tästä on jakautuneita mielipiteitä. Joidenkin mielestä on hyvä pitää paasto niin pitkään kuin mahdollista ja ainakin 16 tuntia. Joko syöt 500 kcal aamiaiseksi, etkä mitään koko loppupäivänä, tai jätät aamiaisen ja lounaan väliin ja syöt 500 kaloria päivälliseksi. Silloin paasto kestää pidempään kuin 16 tuntia. Ne, jotka eivät voi jättää aterioita väliin, jakavat kalorimäärän pitkin päivää. Positiivinen vaikutus jatkuu kuitenkin.

Nälkätilassa oleva keho kertoo, että ruuasta on pulaa ja kehon tulee siksi olla tarkkana ja laittaa jokainen kalori säästöön, on tavallinen ajatus. Miten tämä teoria sopii yhteen 5:2-dieetin kanssa?

 Tämä ei pidä paikkaansa. Aineenvaihdunta hidastuu jonkin verran, kun energian saanti vähenee. Tämä ero ei ole kuitenkaan suuri, eikä juuri vaikuta kokonaisuuteen. Keho ei varastoi enempää energiaa kalorirajoitusten jälkeen. Sitä vastoin energian saannin ollessa vähäistä kehosta poistuu nestettä, jota keho alkaa varastoida heti, kun varsinkin hiilihydraattien saanti nousee. Siksi kehon paino voi nousta.

Mitä voin juoda paaston aikana?

Kahvia, teetä ja vettä voi hyvin juoda. Rajoita maidon ja sokerin käyttöä paastopäivinä.

Miten voin vaimentaa nälän tunnetta?

Kestä! On tavallista pelätä nälkää ja tästä voi tulla hyvä haaste. Lisäksi nälän tunteminen on hyvä asia, koska opit huomioimaan kehon signaaleja. Suuri lasi haaleaa vettä vaimentaa pahimman nälän. Muuten on paras pysyä kiireisenä.

Voiko paastopäivinä juoda kahvia ja teetä?

Kyllä, kahvia ja teetä voi juoda. Rajoita maidon ja sokerin käyttöä paastopäivinä.